Firmabeel / Barbecue / Gerechten / Hapje scampi

Hapje scampi

1. Ontdooi en kuis de scampi’s, spoel ze na en laat uitlekken op keukenpapier. 2. Snij de venkel en sjalot fijn. Doe dit in een kom samen met de scampi’s en kruid af met look, dille, peper, zout en eventueel met wat curry of cayennepeper (maakt het iets pittiger). 3. Bak de scampi’s heel kort […]

1. Ontdooi en kuis de scampi’s, spoel ze na en laat uitlekken op keukenpapier.

2. Snij de venkel en sjalot fijn. Doe dit in een kom samen met de scampi’s en kruid af met look, dille, peper, zout en eventueel met wat curry of cayennepeper (maakt het iets pittiger).

3. Bak de scampi’s heel kort op 250° op een plaat of plancha. Eventueel kan je flamberen met Ricard of pastis maar dit is geen must.

4. Je kan hierbij een dipsausje voorzien van mayonaise en wasabi ofwel helft mayonaise en helft yoghurt.

Smakelijk!