Firmabeel / Barbecue / Gerechten / Pizza op de Yakiniku
pizza yakiniku

Pizza op de Yakiniku

Maak een heerlijke pizza met toppings naar keuze op een Yakiniku Kamado barbecue!   Ingrediënten: Deeg 250g bloem 150ml lauw water 7g droge gist 1 theelepel suiker 1 eetlepel olijfolie   1. Meng de bloem en een snufje zout in een kom. Doe warm water in een maatbeker en los de gist en suiker op […]

Maak een heerlijke pizza met toppings naar keuze op een Yakiniku Kamado barbecue!

 

Ingrediënten:

  • Deeg
  • 250g bloem
  • 150ml lauw water
  • 7g droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie

 

1. Meng de bloem en een snufje zout in een kom. Doe warm water in een maatbeker en los de gist en suiker op in een kopje. Meng de bloem, kneed 1 minuut en olijfolie toe. Kneed het deeg nu minimaal 5 minuten goed door. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en laat het deeg ongeveer 1-2 uur reizen.

pizzadeeg kneden

pizzadeeg kneden

2. Steek de houtskool aan en verwarm de YAKINIKU barbecue tot een temperatuur van 175°C.

3. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties voor een grote bodem of in 4 gelijke porties voor 4 mini-pizza’s. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg met een deegroller uit op de mat.

4. Doe alle ingrediënten behalve de basilicum in een grote bakplaat en rooster ongeveer 45 minuten in de kamado. Voeg de basilicum toe en pureer tot een gladde massa.

5. Verwarm de Yakiniku tot 300°C

6. Rol het deeg uit. Voeg de saus, wat mozzarella, olijven, en wat geraspte Parmezaanse kaas (of andere toppings) toe en bak 8-10 minuten. Werk af met wat basilicum.

Smakelijk!