Firmabeel / Tuin / Lente / Ga voor langdurige topprestaties van je grasmaaier!
Honda Firma Beel

Lente

Zomer

Ga voor langdurige topprestaties van je grasmaaier!

De grasmaaier is onmisbaar bij het tuinieren. Hij zorgt ervoor dat je gazon er altijd mooi uitziet en gezond kan groeien. Het is daarom belangrijk dat je je grasmaaier goed onderhoudt. Hieronder vind je enkele tips voor onder meer het schoonmaken van je grasmaaier en het slijpen van de maaimessen. Grasmaaier tanken Grasmaaiers zijn nagenoeg […]

De grasmaaier is onmisbaar bij het tuinieren. Hij zorgt ervoor dat je gazon er altijd mooi uitziet en gezond kan groeien. Het is daarom belangrijk dat je je grasmaaier goed onderhoudt. Hieronder vind je enkele tips voor onder meer het schoonmaken van je grasmaaier en het slijpen van de maaimessen.

 • Grasmaaier tanken
  Grasmaaiers zijn nagenoeg altijd voorzien van 4-takt motoren en werken op loodvrije benzine. Controleer voor gebruik altijd eerst of je nog benzine genoeg in de machine hebt zitten.
 • Grasmaaier starten
  Wanneer je de grasmaaier voor het eerst gebruikt, druk je 3 tot 5 keer op de benzineknop. Ook als je de grasmaaier langere tijd niet gebruikt hebt, druk je deze knop maximaal 5 keer in. De benzineknop is de zachte knop (meestal rood of zwart) op de behuizing van de grasmaaier. Hierdoor pomp je de benzine in de motor.
 • Grasmaaier reinigen
  Het is heel belangrijk om de grasmachine schoon te maken na elke maaibeurt.
  Verwijder alle grasresten en ander vuil met een schraper en een borstel. Gebruik geen water! Droog de onderkant na met een oude vod om roestvorming te voorkomen. Draai ook geregeld de schroeven of bouten aan en vet de scharnieren in om ze weer soepel te laten werken.
 • Maaimessen slijpen
  Regelmatig slijpen van de grasmaaier is belangrijk voor een goed onderhouden gazon.
  Je kan het mes van de grasmaaier zelf slijpen of laten slijpen.
  Maaimessen correct slijpen gebeurt in enkele stappen.
  Schakel steeds de aandrijving van de machine uit vóór het slijpen.
  Draag altijd handschoenen en een veiligheidsbril bij het demonteren en monteren van het mes en bij het slijpen.
  De veiligste manier is om het slijpen door een professional te laten uitvoeren.