Firmabeel / Tuin / Lente / Verleng de levensduur van je heggenschaar

Lente

Verleng de levensduur van je heggenschaar

Reiniging van de heggenschaar voordat je ze langere tijd opbergt Je heggenschaar heeft geregeld een grondige reiniging nodig. Dat is nodig als je de machine voor enkele maanden opbergt of als ze niet meer goed functioneert. Ga als volgt te werk: Voor een grondige reiniging van de heggenschaar maak je de messen los van de […]

Reiniging van de heggenschaar voordat je ze langere tijd opbergt

Je heggenschaar heeft geregeld een grondige reiniging nodig. Dat is nodig als je de machine voor enkele maanden opbergt of als ze niet meer goed functioneert.

Ga als volgt te werk: Voor een grondige reiniging van de heggenschaar maak je de messen los van de machine. Draai hiervoor twee schroeven los met een schroevendraaier:  de ene schroef verbindt het mes met de aandrijving, de andere schroef zit op het mes zelf.

Veeg met een borstel alle stof en vuil van de messen af. Heggenscharen met veel harsresten kan je efficiënt reinigen met een harsoplosmiddel.

STIHL harsoplosspray is ideaal bij hardnekkig vuil en beschermt tegelijkertijd optimaal tegen roest.

Een belangrijke stap die niet verwaarloosd mag worden: de heggenschaar slijpen. Elk contact met dikke takken en bladeren maakt de messen botter. Daardoor kunnen takken en twijgen rafelig worden bij het snoeien en bereik je geen mooi resultaat met je werk. Bovendien verbruikt de machine meer energie. Slijp daarom regelmatig je heggenschaar.

Spuit ten slotte de schone messen aan beide zijden in met onderhoudsolie, bevestig ze aan de behuizing en bedek ze met de bijbehorende beschermkap.

Ontdek de STIHL harsoplosspray SUPERCLEAN

Spuitbus met dubbele functie: Oplossen van hars en vuil met gelijktijdige smering en corrosiebescherming voor snijgarnituren, heggenscharen en motorzagen. Gebruiksaanwijzing: Spuit de snijgereedschappen in na elk gebruik. Zet heggenschaarmessen hierna kort in beweging.
  • Spray met smerende functie tegen hars en vuil en met roestbescherming
  • Maakt hars en vuil los
  • Werkt als smeermiddel en bescherming tegen corrosie
  • Voor zaaggarnituren, heggenschaarmessen en kettingzagen