Firmabeel / Tuin / Lente / Verzorg je robotmaaier wekelijks

Lente

Zomer

Verzorg je robotmaaier wekelijks

Hoe ziet het maaimes eruit? Is er slijtage? Is de maairobot vervuild? Dit alles bekijk je wekelijks. Aan de hand van onderstaande stappen is uw robotmaaier wekelijks in topvorm! Stap 1: Laat de robotmaaier afkoelen en vergrendel hem. Laat de robotmaaier ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je hem begint te reinigen. Om te voorkomen dat […]

Hoe ziet het maaimes eruit? Is er slijtage? Is de maairobot vervuild? Dit alles bekijk je wekelijks. Aan de hand van onderstaande stappen is uw robotmaaier wekelijks in topvorm!

Stap 1: Laat de robotmaaier afkoelen en vergrendel hem.
Laat de robotmaaier ongeveer 5 minuten afkoelen voordat je hem begint te reinigen. Om te voorkomen dat de machine intussen vanzelf opstart, vergrendel je deze door de STOP-knop 5 seconden in te drukken en de machineblokkering te selecteren in het menuonderdeel commando’s of beveiliging.

Stap 2: Reinig de behuizing van je robotmaaier.
Om de bovenkant van de machine te reinigen zet je hem op een stevige, vlakke ondergrond. Verwijder het vuil van de behuizing, liefst met een doek of een borstel met zachte haren om krassen op de kap te voorkomen.
Belangrijk
Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor het metaal en het kunststofoppervlak. Reinig de robotmaaier niet onder stromend water, met een hogedrukreiniger of met een tuinslang.

Stap 3: Reinig het maaiwerk.
Kantel de robotmaaier op zijn zij en zet hem tegen een muur. Zo is de onderkant van de machine gemakkelijk bereikbaar en eenvoudiger te reinigen. Verwijder eerst de maaimessen. Druk hiervoor met de ene hand de lipjes op de meenemerschijf in en draai met de andere hand de borgmoer los. Verwijder vervolgens de meenemerschijf en reinig de machine aan de onderkant grondig met een borstel. Dit is vooral belangrijk bij nat weer, omdat er vuil kan blijven zitten tussen de schijf en de behuizing van het maaiwerk, met een hoger energieverbruik en meer lawaai tot gevolg. Reinig vervolgens ook de meenemerschijf zelf en de messen van de robotmaaier. Wees uiterst voorzichtig bij het reinigen van het mes, zodat je je niet verwondt. Vastzittende grasresten kan je eenvoudig verwijderen met een houten stokje.

Stap 4: Controleer de slijtagetoestand van het maaimes.
Controleer bij het schoonmaken van de robotmaaier de slijtage van het maaimes. Als het maaimes bot wordt en niet meer zuiver maait, is het tijd om het te vervangen. Slijp het nooit, maar vervang het door een nieuw. Alleen zo kan de robotmaaier behoorlijk en stil werken.

Stap 5: Reinig het dockingstation.
Haal de stekker van het dockingstation vóór het reinigen uit het stopcontact. Veeg het laadoppervlak van je robotmaaier af met een doek. Reinig indien nodig ook de contacten die de machine met het dockingstation verbinden. Een microvezeldoek of een borstel met zachte haren zijn hiervoor het meest geschikt.

Stap 6: Monteer de robotmaaier.

Zet nu alle onderdelen weer in elkaar. Schuif de meenemerschijf over de as van het mes. Bevestig vervolgens het maaimes en de borgmoer op de meenemerschijf. Zorg ervoor dat de bevestigingsnokken goed in het maaimes zitten en schroef de borgmoer vast tot je een klik hoort. Controleer of het maaimes goed vastzit door het voorzichtig heen en weer te bewegen. Zet de machine dan terug op haar wielen en schuif ze in het dockingstation. Druk op de symbolen op de display om de robotmaaier weer in gebruik te nemen.

Klaar! Zo snel is de machine weer schoon en in orde voor het volgende gebruik.